Vitvaror hos Din elon

Vi levererar dina vitvaror, installerar och sköter bortforsling av gamla vitvaror.

För dig som vill ha det enkelt. Gillar trygghet. Vill ha många alternativ. Vill ha hjälp att välja.

Köket

Vilken pump ska jag välja?

Första steget när du ska välja luftvärmepump är att välja en som är anpassad för storleken på ditt hus. Pumparna har olika dimensioner och vilken du ska välja beror på hur stor yta som ska värmas upp och vilken uppvärmning du har idag för att hålla huset varmt.

Om du är osäker på vilken pump du ska välja är vårt råd att aldrig underdimensionera. En luftvärmepump arbetar energisnålt, så det är alltid bättre att överdimensionera för att täcka så stor del av värmebehovet som möjligt.

Behöver du hjälp? Vi på Din Elon Butik bjuder på ett gratis hembesök! Vi går igenom era förutsättningar och behov för bästa resultat och ekonomi. 

Klicka på knappen nedan för att boka ett hembesök. 

 

av 25 gratis hembesök kvar denna månad

6 snabba fördelar med en luftvärmepump

Spara pengar

En luftvärmepump kan minska uppvärmningskostnaden i din bostad med 20–60 %.

Styr med mobilen

Höj, sänk och schemalägg värmen via din mobil så att det alltid är behaglig temperatur när du kommer hem.

Värme & kyla

Luftvärmepumpen är reversibel, vilket innebär att du kan växla mellan uppvärmning och nedkylning.

Fördelar värmen jämt

Om du har en braskamin eller annan uppvärmning kan luftvärmepumpen användas som fläkt. Detta för att fördela värmen i huset samtidigt som inomhusmiljön blir bättre och energiförbrukningen lägre.

Kort återbetalningstid

Investeringen för en luftvärmepump låg i relation till energibesparingen. Som ett resultat av den låga investeringskostnaden och den höga besparingen blir därför återbetalningstiden kort.

Bättre inomhusmiljö

Genom inbyggda filter fångas damm, pollen och lukter upp och du får ren luft i hemmet. Vid kyldrift avfuktar även pumpen inomhusluften vilket bidrar till ett behagligt klimat och förbättrad inomhusmiljö.

Med en rätt installerad och effektiv luftvärmepump spar

du pengar från första dagen!

Installationen av alla luftvärmepumpar måste alltid utföras av en certifierad installatör. I våra ELON-butiker kan du få hjälp med detta.

Alla våra butiker utför eller har kontakt med företag som utför installation av luftvärmepumpar på ett korrekt sätt. Luftvärmepumpen är relativt enkel att installera, det behöver varken grävas eller borras på tomten och det brukar oftast gå på en dag. Därefter krävs ett minimalt underhåll av värmepumpen.

 

Nyttja ROT-avdraget! 
När installationen av luftvärmepumpen utförs av en auktoriserad installatör går det att göra ROT-avdrag för arbetet vilket sänker totalpriset och gör investeringen mindre kostsam.

ROT-avdraget behöver du själv inte ansöka om. Den som utför arbetet ansöker om detta och en del av arbetskostnaden dras av direkt på din faktura. 30 % av arbetskostnaden dras av och gäller upp till 50 000 kr per person och år. På skatteverket.se kan du läsa mer om hur ROT-avdraget fungerar.