Det perfekta ägget

tillsammans med Din Elon kock. Ta del av Din Elon kocks knep och recept för det perfekta ägget och tre härliga röror till påskbordet.

Din Elon kockens perfekta ägg

Airfryer – 130° 11 min kylskåpskalla ägg

Gör så här:

  1. Placera kylskåpskalla ägg direkt i Airfryer-korgen.
  2. Starta på 130° i 11 minuter.
  3. Förbered ev. tillbehör till ditt perfekta ägg.
  4. När tiden är slut, ta ur äggen och kyl i kallt vatten. För enklare skalning, knäck försiktigt skalet innan du lägger ner dom i vattnet.
  5. För lite fastare ägg, vänta med avkylning i 30 sekunder.

    Tips! För dig med ångugn;

    Ångläge – 90° i 13 min från kall ugn med ägg direkt från kylen.

 

Tunnbrödskorgar med tre sorters fyllning

Tunnbrödskorgar
Förvärm ugnen på varmluftsläge till 200°. Dela tunnbrödet i mindre fyrkanter (cirka 6 bitar/tunnbröd) och tryck ner i formarna. Värm i ugnen 4 minuter. Ta ut och låt svalna.

Pepparrot och kallrökt lax
1 dl crème fraiche (vispad)
1 burk Philadelphia 
1/2 finhackad rödlök
1/2 grovrivet rött äpple 
1.5 tsk Pepparrot
2 tsk citronsaft
En kruka dill
Peppar, salt

Topping
Kallrökt lax
Stenbitsrom
Dill

Gör så här:

  1. Vispa crème fraichen med elvisp. Ska bli luftig, som vispad grädde i konsistensen. Blanda ner i en bunke med Philadelphia.
  2. Finhacka rödlök och riv ett halvt skalat äpple grovt. Tillsätt till crème fraicheblandningen. 
  3. Smaksätt med pepparrot.
  4. Pressa i en halv citron och blanda väl. 
  5. Hacka hälften av dillen och tillsätt till röran, spara resterande till garnering. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Skär laxskivorna i remsor och rulla ihop till små rullar.
  7. Klicka i en sked röra i en tunnbrödskorg, placera en laxrulle på toppen, klicka dit en liten sked rom och en dillkvist. 
  8. Servera och njut!

Gubbröra med rökig skinka
1dl créme fraiche
2msk majonnäs
70g rökt skinka
4st kokta potatisar
4 msk färsk gräslök
2 perfekt kokta ägg 
Gräslök 
Peppar & salt

Topping
Rädisa
Gräslök
Tabasco
Kavring

Gör så här:

  1. Skiva upp kavringen i små kuber och stek till knaprig yta i stekpanna med mycket smör. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Blanda crème fraiche och majonnäs i en bunke.
  3. Hacka skinka, ägg och potatis i kuber och tillsätt till röran. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka gräslök, spara lite till garnering och ha i resten i röran.
  5. Skiva upp rädisa i tunna skivor till garnering.
  6. Klicka i en sked röra i en tunnbrödskorg. Toppa med en skiva rädisa, lite gräslök, några kuber kavring och två till tre stänk tabasco.
  7. Servera och njut

Kräftstjärtar med avokado och tomatsalsa
10 st plommontomater
1/2 finhackad silverlök
1/2 chili
1/2 Lime
2 tsk färsk koriander
Salt och peppar

Avokadokräm
1st avokado
1dl creme fraiche
Salt 

Topping
1 burk kräftstjärtar
Lime

Gör så här:

  1. Häll av spadet från kräftstjärtarna och låt dom rinna av i en sil eller durkslag.
  2. Hacka upp tomater i kuber och finhacka silverlöken. Tillsätt till en liten bunke eller skål.
  3. Hacka koriander, spara lite till garnering och tillsätt resten till skålen.
  4. Dela en lime och krama ur saften ur ena halvan ner i skålen. Skär den andra halvan i små trekanter för garnering. 
  5. Kärna ur en halv chili och finhacka, tillsätt sedan till skålen. Om du gillar mer hetta, använd en hel chili eller ha kvar kärnorna.
  6. Smaksätt med salt och peppar och ställ åt sidan.
  7. Dela på avokadon och ta ur kärnan. Lägg ner i en mixerbehållare och klicka ner crème fraiche. Mixa slät tills allt är jämnt grönt. Smaksätt med salt.
  8. Klicka i en sked avokadoröra i en tunnbrödskorg. Toppa med en sked tomatsalsa. Placera två kräftstjärtar och en limeklyfta ovanpå.
  9. Servera och njut!

Produkter som används

Electrolux

Airfryer

Electrolux

Stavmixer

Professional Secrets

Kniv

Välkommen hem till Elon