Skön värme till lägre kostnad

Se om din bostad – och dina värmekostnader – i tid! Med en luftvärmepump kan du sänka utgifterna för värme med 20–60 procent. Hos Din ELON Butik hittar du modeller för alla möjliga behov.

6 snabba fördelar med en luftvärmepump

 

1. Sänker energikostnaden

En luftvärmepump kan minska uppvärmningskostnaden i din bostad med 20-60%.

2. Fördelar värmen jämnt

Om du har en braskamin eller annan uppvärmning kan luftvärmepumpen användas som fläkt för att fördela värmen i huset. Samtidigt blir inomhusmiljön bättre och energiförbrukningen lägre.

3. Styr värmen via mobilen

Med din mobil kan du höja, sänka och schemalägga värmen – var du än är så att det alltid är behaglig temperatur när du kommer hem.

4. Kort återbetalningstid

I jämförelse med andra uppvärmningssystem är investeringen för en luftvärmepump låg i relation till energibesparingen. Den låga investeringskostnaden och den höga besparingen ger därför en kort återbetalningstid.

5. Värmer och kyler

Luftvärmepumpen är reversibel. Det innebär att du kan växla mellan uppvärmning och nedkylning – exempelvis använda den som AC under heta sommardagar.

6. Bättre inomhusmiljö
Inbyggda filter i pumpen fångar upp damm, pollen och lukter vilket ger dig ren luft i hemmet. Vid kyldrift avfuktas dessutom luften i din bostad, vilket bidrar till ett behagligt klimat och en förbättrad inomhusmiljö.

 

Varför ska du investera i en luftvärmepump?

Det som gör luftvärmepumpen så populär är det låga priset i kombination med den snabba besparingen. En luftvärmepump är ett komplement till ditt befintliga värmesystem som sänker uppvärmningskostnaden samtidigt som inomhusmiljön förbättras.

Du kommer märka av luftvärmepumpens fördelar både på lång och kort sikt. På kort sikt ger luftvärmepumpen behaglig inomhustemperatur och ren inomhusluft. På lång sikt kommer du se effekter av investeringen genom lägre uppvärmningskostnader.

Vem kan ha en luftvärmepump? 
En luftvärmepump är till för dem med villa, radhus eller sommarstuga och ger störst effekt i bostäder med direktverkande el som uppvärmning.

Hur fungerar en luftvärmepump? 
Luftvärmepumpen utvinner värme och energi från utomhusluften vilken sedan värms upp genom inomhusdelen och sprids via en fläkt inomhus.

Hur mycket pengar kan jag spara? 
Hur mycket pengar du kan spara beror på husets planlösning, isoleringen, var i Sverige du bor och vilket värmesystem du har. Generellt kan du räkna med att sänka din uppvärmningskostnad någonstans mellan 20-60 % om du installerar en luftvärmepump.

Vilken pump ska jag välja?

Första steget när du ska välja luftvärmepump är att välja en som är anpassad för storleken på ditt hus. Pumparna har olika dimensioner och vilken du ska välja beror på hur stor yta som ska värmas upp och vilken uppvärmning du har idag för att hålla huset varmt.

Om du är osäker på vilken pump du ska välja är vårt råd att aldrig underdimensionera. En luftvärmepump arbetar energisnålt, så det är alltid bättre att överdimensionera för att täcka så stor del av värmebehovet som möjligt.

Behöver du hjälp? Vi på Din Elon Butik bjuder på ett gratis hembesök! Vi går igenom era förutsättningar och behov för bästa resultat och ekonomi. 

Klicka på knappen nedan för att boka ett hembesök. 

av 25 gratis hembesök kvar denna månad

6 snabba fördelar med en luftvärmepump

Spara pengar

En luftvärmepump kan minska uppvärmningskostnaden i din bostad med 20–60 %.

Styr med mobilen

Höj, sänk och schemalägg värmen via din mobil så att det alltid är behaglig temperatur när du kommer hem.

Värme & kyla

Luftvärmepumpen är reversibel, vilket innebär att du kan växla mellan uppvärmning och nedkylning.

Fördelar värmen jämt

Om du har en braskamin eller annan uppvärmning kan luftvärmepumpen användas som fläkt. Detta för att fördela värmen i huset samtidigt som inomhusmiljön blir bättre och energiförbrukningen lägre.

Kort återbetalningstid

Investeringen för en luftvärmepump låg i relation till energibesparingen. Som ett resultat av den låga investeringskostnaden och den höga besparingen blir därför återbetalningstiden kort.

Bättre inomhusmiljö

Genom inbyggda filter fångas damm, pollen och lukter upp och du får ren luft i hemmet. Vid kyldrift avfuktar även pumpen inomhusluften vilket bidrar till ett behagligt klimat och förbättrad inomhusmiljö.

Med en rätt installerad och effektiv luftvärmepump spar

du pengar från första dagen!

Installationen av alla luftvärmepumpar måste alltid utföras av en certifierad installatör. I våra ELON-butiker kan du få hjälp med detta.

Alla våra butiker utför eller har kontakt med företag som utför installation av luftvärmepumpar på ett korrekt sätt. Luftvärmepumpen är relativt enkel att installera, det behöver varken grävas eller borras på tomten och det brukar oftast gå på en dag. Därefter krävs ett minimalt underhåll av värmepumpen.

Nyttja ROT-avdraget! 
När installationen av luftvärmepumpen utförs av en auktoriserad installatör går det att göra ROT-avdrag för arbetet vilket sänker totalpriset och gör investeringen mindre kostsam.

ROT-avdraget behöver du själv inte ansöka om. Den som utför arbetet ansöker om detta och en del av arbetskostnaden dras av direkt på din faktura. 30 % av arbetskostnaden dras av och gäller upp till 50 000 kr per person och år. På skatteverket.se kan du läsa mer om hur ROT-avdraget fungerar.

luftvärmepumpen sänker uppvämningskostnaden direkt

Värmepumpar har funnits på den svenska marknaden i många år. Husägare i hela Sverige har kunnat sänka sin uppvärmningskostnad markant med genom att komplettera det befintliga värmesystemet med en luftvärmepump. Just det ekonomiska argumentet är också det starkaste för att installera en ny värmepump, enligt Din Elon.

Klicka för att läsa hela artikeln