Gymnasievalet 2021

Vasagymnasiet

– en modern skola för framtiden

På Vasagymnasiet i Arboga är delaktighet och trygghet honnörsord vilket medför att unga människor tillåts växa både kunskapsmässigt och som människor. Välkommen till en skola där beslutsvägarna är korta, där eleverna får påverka och där de goda studieresultaten talar för sig själv.

NTI

NTI

– Framtidens innovationer börjar här

NTI Gymnasiet är en skola med öppen miljö där de senaste digitala framstegen gör avtryck i undervisningen. I nätverkslabbet, fotostudion och musikstudion får eleverna möjlighet att vara kreativa och arbeta med modern teknik.

Brinellskolan

Brinellskolan

– En skola som ser till varje individ

Brinellskolan erbjuder tio nationella program. Fyra program är College-certifierade, vilket är en kvalitetsstämpel där samverkan också sker med respektive bransch. Dessutom kan elever på ekonomiprogrammet bli diplomerade gymnasieekonomer och är då både väl förberedda för högre studier och anställningsbara efter avslutade gymnasieår.

Västerås idrottsgymnasium

Västerås idrottsgymnasium

– Studier, träning, motion & hälsa!

Kombinera högskoleförberedande gymnasiestudier med en satsning på idrotten eller träningsformen du brinner för.
– På Västerås idrottsgymnasium hittar du balansen och möjligheten för just detta, säger Oskar Walther, skolans rektor.

Ösby Naturbruksgymnasium

Ösby Naturbruksgymnasium

– en naturlig väg till arbetslivet

Här finns det mesta för dig som gillar djur och natur. Hästar och kor i stall och lagård, reptiler, gnagare, kaniner och fåglar i djurhuset. Som elev på skogsprogrammet får du lära dig att köra skördare och skotare, och väljer du inriktningen häst eller djursjukvård kommer du att få samarbeta med veterinärer på plats.

Karlfeldtgymnasiet

Karlfeldtgymnasiet

– Trygg miljö och många internationella projekt

Karlfeldtgymnasiet växer, inte bara till ytan utan även när det gäller antalet program. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är det senaste tillskottet.
I ett modernt utrustat skolkök kommer kunskaper att kunna förmedlas och elevers kreativitet tas till vara.

Viljan

Viljan

– en skola för dig som behöver något annat

Viljan skiljer sig på många olika sätt från de flesta andra gymnasieskolor. Den utgörs redan från början av en anpassad miljö med utgångspunkt från att eleverna har någon form av neuropsykiatrisk funktionsskillnad – främst inom autismspektrum.

Realgymnasiet

Realgymnasiet

– gör det roligt och lär på riktigt

Realgymnasiets utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften. Så varför inte välja något du verkligen gillar under gymnasieåren? Här finns möjlighet att utvecklas som ryttare, få D9-behörighet som djurvårdare, ta ett internationellt certifikat som skidlärare eller ta ett kliv in i skönhetsbranschen.

Ullvigymnasiet

Ullvigymnasiet

– ett lärosäte i framkant

Med 13 nationella program och många inriktningar att välja på erbjuder Ullvigymnasiet stora möjligheter att få en bra gymnasieutbildning. Skolan är även certifierad för bordtennis av Riksidrottsförbundet och hockey-, basket- och musikprofil kan väljas till.

Hur tar du dig till skolan säkert?

Ta bara bussen till skolan om du verkligen måste.
Tack för att du hjälper till, tillsammans minskar vi
smittspridningen!